MENIU PRINCIPAL
Pagina de start Despre biodiesel Plantele oleaginoase Legislatie Servicii Regulament Bursa Contact
ACCES BURSA
OFERTE NOI
CUMPARARE GLICERINA REZIDUALA
Wanted Produse secundare (12.01.2017)
CRUDE DEGUMED RAPESEED OIL
For Sale Biodiesel (11.12.2016)
Cumpar ulei vegetal uzat
Wanted Ulei vegetal (09.04.2016)
Ulei In
For Sale Ulei vegetal (11.01.2016)
Achizitie BioDiesel (CDRO)
Exchange Biodiesel (10.01.2015)


 
= Ad with Photo
Plantele oleaginoase
Cultura de floarea-soarelui PDF Imprimare E-mail
Scris de Administrator   
luni, 22 mai 2006

Tehnologia de cultivare a hibrizilor de floarea soarelui      

 

Rotatia        

    Cerealele paioase sunt bune premergatoare pentru floarea-soarelui.
    Este exclusa monocultura! Se va reveni pe acelasi teren dupa 5 - 6 ani.
    Se vor evita ca premergatoare si postmergatoare:

  • canepa si tutunul (atac comun de lupoaie);
  • soia, rapita si fasolea (atac de putregai alb);
  • cartoful si inul (atac de putregai cenusiu);
  • lucerna, sfecla, sorgul si iarba de Sudan (consum mare de apa).

    Floarea-soarelui nu se va amplasa langa culturi de grau, in, mazare etc., la care se aplica erbicide pe baza de 2,4 - D, MCPA, Bromoxinil, Bentazon, Cianazin, deoarece sunt fitotoxice pentru floarea-soarelui si, purtate de vant, pot scadea productia cu 400 - 500 kg/ha pe distanta in lan de 300 - 400 m.

Actualizare: ( sâmbătă, 09 septembrie 2006 )
Citeste mai departe...
 
Culturile de soia PDF Imprimare E-mail
Scris de Administrator   
luni, 22 mai 2006

Tehnologia culturii de soia      

Importanta culturii si aria de raspandire        

    Soia este o cultura de o importanta deosebita pentru omenire datorita continutului mare in substante proteice peste 40% si 17 - 25% ulei.
    Proteinele au o valoare alimentara si furajera deosebita iar in ceea ce priveste productia mondiala de ulei, soia ocupa locul I.
    Soia este una din culturile agricole cele mai raspandite in lume ocupand o suprafata de peste 60.000.000 ha si cu o productivitate foarte ridicata. Cea mai mare suprafata este in S.U.A. cu aproximativ 25.000.000 ha si o productie de 28 q/ha. Cea mai mare productie se obtine in Italia - 31 q/ha.
    In Romania s-au cultivat pana in 1989 suprafete mari (300.000 400.000 ha), dar in prezent suprafata s-a redus la 50.000 70.000 ha.

Actualizare: ( sâmbătă, 09 septembrie 2006 )
Citeste mai departe...
 
Cultura rapitei PDF Imprimare E-mail
Scris de Administrator   
luni, 22 mai 2006

Tehnologia culturii de rapita de toamna
(Brassica napus varietatea oleifera)      

 

 Importanta culturii si aria de raspandire        

    Rapita este in prezent una dintre cele mai importante specii oleifere. Semintele de rapita contin 48 � 52 % ulei. Uleiul de rapita are multiple utilizari in industrie pentru fabricarea de carburanti, dar este folosit din ce in ce mai mult in pregatirea uleiului comestibil si a margarinei.
    Dupa extragerea uleiului � sroturile bogate in proteine 40 % se folosesc in furajare, resturile vegetale se folosesc pentru fabricarea placilor aglomerate sau combustibil.
    Este o foarte buna premergatoare pentru grau, terenul fiind eliberat devreme si curat de buruieni.
    Rapita utilizata in prezent in Romania provine in majoritatea cazurilor din import. Nu are o buna rezistenta la iernat. S-au creat in ultimul timp in USA hibrizi de rapita care rezista la �31°C si care ar trebui importati pentru a face cultura sigura. Materialul rezultat poate fi exportat 100 %.
    Rapita se cultiva in prezent in peste 50 de tari pe o suprafata ce depaseste 25 milioane hectare, depasind ca suprafata si productie cultura de floarea soarelui.
    Cele mai mari suprafete de rapita se cultiva in China, India, Canada, dar si in Europa. In tarile din nord vestul Europei productiile obtinute depasesc 3 tone/ha.
    In tara noastra cultura de rapita se extinde si se va mari foarte mult daca se vor asigura hibrizi rezistenti la ger.

Actualizare: ( sâmbătă, 09 septembrie 2006 )
Citeste mai departe...
 
NOUTATI IN DOMENIU
AGENDA PERSONALA
Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Autentificare obligatorie.
MEMBRI CONECTATI
Nici un utilizator online
CEAS / CALENDAR
 

© Concept: Mangus 2006